COOKING SUGAR, SUGAR

Η πιο εύκολη συνταγή για το πιο νόστιμο ρυζόγαλο


JTeam

26 Σεπτεμβρίου 2024

Η πιο εύκολη συνταγή για το πιο νόστιμο ρυζόγαλο
www.themediterraneandish.com
Κάθε φορά που τρώμε ρυζόγαλο πηγαίνουμε αμέσως πίσω στα παιδικά μας χρόνια. Και επειδή εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά, το φτιάξαμε με κάποιες μικρές παραλλαγές.

Το ρυζόγαλο αρέσει σχεδόν σε όλους, αν όχι σε όλους. Και είναι απολύτως λογικό γιατί είναι εύκολο να το ετοιμάσεις και το αποτέλεσμα πάντα σε ανταμείβει. Επιπλέον μπορούμε να το απολαύσουμε με πολλούς τρόπους. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο, σκέτο ;ή με κάποια επικάλυψη όπως οι τραγανοί καβουρδισμένοι ξηροί καρποί ή οι μαρμελάδες και το μέλι.

Υλικά

2 φλιτζάνια πλήρες γάλα

1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα γάλακτος

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 ξυλάκια κανέλας

6 ολόκληρα γαρίφαλα

1 φλιτζάνι ρύζι (όπως το Arborio)

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι νερό, συν περισσότερο όσο χρειάζεται

2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1/3 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ, συν περισσότερο όσο χρειάζεται

Για Το Σερβίρισμα

Αλεσμένη κανέλα

Μέλι

Φιστίκια Αιγίνης ή/και καρύδια θρυμματισμένα

Jenny.Gr
www.themediterraneandish.com

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη βανίλια, τα ξυλάκια κανέλας και το γαρύφαλλο. Ζεσταίνετε σε υψηλή θερμοκρασία και λίγο πριν πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά. Το κρυώνουμε τελείως και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή όλο το βράδυ για να αναπτυχθούν και να ενταθούν οι γεύσεις.

Βγάζουμε το μείγμα του γάλακτος από το ψυγείο και προσθέτουμε το ρύζι, τη ζάχαρη και το νερό. Βράζουμε το μείγμα σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει απαλά.

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και να σιγοβράζουμε το μίγμα μέχρι να ψηθεί πλήρως το ρύζι. Σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Εάν το μείγμα αρχίζει να φαίνεται στεγνό, προσθέτουμε λίγο νερό (2 κουταλιές της σούπας περίπου κάθε φορά). Το μείγμα πρέπει να είναι υγρό και το ρύζι πρέπει να είναι τρυφερό.

Αποσύρουμε το μίγμα με το ρύζι από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα εβαπορέ. Αφαιρούμε προσεκτικά τα ξυλάκια κανέλας και το γαρίφαλο και μετά μεταφέρουμε το μίγμα σε μικρά μπολ ή βάζα σερβιρίσματος. Σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Όταν το ρυζόγαλο είναι έτοιμο, προσθέτουμε περισσότερο γάλα εβαπορέ σε κάθε μπολ αν διαπιστώσετε ότι έχει σκληρύνει στο ψυγείο. Το σερβίρουμε κρύο ή λίγο ζεστό. Προσθέτουμε στο τέλος κανέλα σε σκόνη, μέλι και μια κουταλιά θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.