COOKING SUGAR, SUGAR

Αυτή η τάρτα με αχλάδια είναι το πιο νόστιμο γλυκό του φθινοπώρου


JTeam

2 Οκτωβρίου 2024

Αυτή η τάρτα με αχλάδια είναι το πιο νόστιμο γλυκό του φθινοπώρου
https://camillestyles.com
Η σημερινή τάρτα με αχλάδια είναι τόσο εντυπωσιακή όσο και νόστιμη

Ας το παραδεχτούμε κανένα βράδυ δεν είναι πλήρες χωρίς λίγη απόλαυση και μας αρέσει να φτιάχνουμε διαφορετικά επιδόρπια ανάλογα με την εποχή. Έτσι λοιπόν το πιο πρόσφατο γλυκό που υπάρχει την κουζίνα μας αυτή τη στιγμή είναι αυτή η πεντανόστιμη τάρτα με αχλάδια.

Όσο φανταχτερό κι αν ακούγεται, πρόκειται για ένα εύκολο γλυκό τόσο εντυπωσιακό όσο και νόστιμο. Τα ξεχωριστά υλικά- η τραγανή κρούστα, η γλυκιά μαρμελάδα πορτοκαλιού, το κάρδαμο, τα τρυφερά αχλάδια και τα τραγανά αμύγδαλα - όλα συνδυάζονται για μια απίστευτη μπουκιά που σίγουρα θα εντυπωσιάσει και τους πιο δύσπιστους.

Ας δούμε τη συνταγή και ας απολαύσουμε αυτή την υπέροχη τάρτα μήλου είτε μόνη της είτε μαζί με μια μπάλα παγωτό ή με σαντιγί.

Υλικά

1 φύλλο για τάρτες

Για τα αχλάδια ποσέ

2 - 3 μικρά αχλάδια, κομμένα στη μέση

2 φακελάκια τσάι μασάλα

1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

Για το frangipane

1 αυγό

2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​αλεσμένο κάρδαμο

1 πρέζα αλάτι

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου

Για την τάρτα

3 - 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι

1 χούφτα αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Jenny.Gr
https://camillestyles.com

Εκτέλεση

Στρώνουμε το φύλλο σε μια φόρμα για τάρτα, πιέζοντάς τον πάτο και τα πλαϊνά και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να είναι έτοιμο να συναρμολογηθεί.

Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε περίπου τέσσερα φλιτζάνια νερό. ‘Ύστερα προσθέτουμε το τσάι, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Προσθέτουμε τα αχλάδια και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Μην τα παραβράζετε γιατί τα αχλάδια θα γίνουν πολύ μαλακά για να τα χειριστείτε. Μόλις μαλακώσουν, αφαιρούμε τα αχλάδια από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε τα αχλάδια και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα συναρμολογήσουμε.

Ετοιμάζουμε το frangipane. Σε ένα μίξερ, προσθέστε το αυγό. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το να αρχίσει να ασπρίζει και να πήζει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει ελαφρώς. Προσθέστε το κάρδαμο, το αλάτι και το αλεύρι αμυγδάλου και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το μείγμα πρέπει να είναι πηχτό. Εάν είναι πολύ υγρό, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας επιπλέον αλεύρι αμυγδάλου.

Συναρμολογούμε την τάρτα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφουμε τη μαρμελάδα πορτοκαλιού στον πάτο της ψημένης τάρτας. Έπειτα, από πάνω προσθέτουμε το frangipane. Προσέξτε να μην ανακατέψετε το frangipane και τη μαρμελάδα μαζί για να διατηρηθούν οι στρώσεις ξεχωριστές. (Δεν πειράζει αν δεν είναι τέλειο). Ύστερα προσθέτουμε τα αχλάδια και τελειώνουμε με τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα.

Ψήνουμε την τάρτα για περίπου 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς το frangipane και να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα. Εάν τα αμύγδαλα αρχίσουν να σκουραίνουν πολύ, μπορούν να καλυφθούν με αλουμινόχαρτο. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο μόλις ψηθεί και γλασάρουμε τα αχλάδια με λίγη μαρμελάδα πορτοκαλιού. Αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.