COOKING SUGAR, SUGAR

Αυτές οι μπάλες ενέργειας θα γίνουν το αγαπημένο σου σνακ


JTeam

17 Οκτωβρίου 2024

Αυτές οι μπάλες ενέργειας θα γίνουν το αγαπημένο σου σνακ
pexels
Πεντανόστιμες, θρεπτικές και εθιστικές οι σημερινές μπάλες ενέργειας σας προκαλούν να τις φτιάξετε και να γίνουν το αγαπημένο σας σνακ.

Οι μπάλες ενέργειας είναι ένα από τα πιο υγιεινά και γεμάτα ενέργεια σνακ, ενώ παράλληλα, είναι πανεύκολο να τις φτιάξετε.

Στη σημερινή συνταγή τις ετοιμάζουμε με χουρμάδες, βούτυρο αμυγδάλου και βρώμη για ένα υγιεινό για το έντερο σνακ, για να ξεκινήσετε την ημέρα σας ή να νικήσετε τις απογευματινές λιγούρες. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά
1½ φλιτζάνι αποξηραμένα σύκα
1 φλιτζάνι αποξηραμένοι χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
1 ½ φλιτζάνι βρώμη
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο αμυγδάλου
2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορος
1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
¾ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Jenny.Gr
unsplash

Εκτέλεση

Βάζουμε το 1½ φλιτζάνι σύκα και 1 φλιτζάνι χουρμάδες σε ένα μέτριο μπολ και προσθέτουμε ζεστό νερό. Αφήνουμε το μπολ σε θερμοκρασία δωματίου για 20 με 30 λεπτά.

Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Στραγγίζουμε τα σύκα και τους χουρμάδες και τα μεταφέρουμε στον επεξεργαστή τροφίμων. Τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε χοντρά κομμάτια και στη συνέχεια προσθέτουμε 1½ φλιτζάνι βρώμη, 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο αμυγδάλου, 2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο, 1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού, βανίλια, ¾ κουταλάκι του γλυκού κανέλα και αλάτι. Χτυπάμε ξανά μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

Αφαιρούμε το μίγμα από τον επεξεργαστή τροφίμων και πλάθουμε με τα χέρια μας τις μπάλες. Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε στο ταψί, τις σκεπάζουμε και τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν, τουλάχιστον για 1 ώρα.

Συμβουλές
Το να μαλακώσουν οι χουρμάδες είναι απαραίτητο για να σχηματιστεί μια πάστα και να δέσουν τα υπόλοιπα υλικά.

Δεν υπάρχει υποκατάστατο του επεξεργαστή τροφίμων εδώ, γιατί πρέπει να συνδυάσετε τα πάντα ομοιόμορφα.

Τα σύκα και οι χουρμάδες είναι πηγή φυσικής γλυκύτητας, αλλά συνεισφέρουν επίσης σε φυτικές ίνες σε αυτή τη συνταγή, που μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση των καλών βακτηρίων στο έντερο, ενώ μειώνουν τα επιβλαβή βακτήρια.

Η βρώμη περιέχει έναν ειδικό τύπο φυτικών ινών, που ονομάζεται βήτα-γλυκάνη, η οποία δεν είναι μόνο εξαιρετική για τη διατήρηση της κανονικότητας με την πέψη σας, αλλά βοηθά επίσης στην απομάκρυνση της κακής χοληστερόλης από το σώμα σας, ωφελώντας την υγεία της καρδιάς σας.

Ο λιναρόσπορος είναι μια πλούσια πηγή τόσο διαλυτών όσο και αδιάλυτων φυτικών ινών, καθιστώντας εύκολη την προσθήκη σε smoothies, αρτοσκευάσματα και γιαούρτι για τη βελτίωση της υγείας του πεπτικού συστήματος.

Το βούτυρο αμυγδάλου είναι μια νόστιμη πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών σε αυτή τη συνταγή. Η κατανάλωση του μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγής μεταβιοτικών στο έντερο, κάτι που μπορεί να ωφελήσει τη συνολική υγεία.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.