COOKING SUGAR, SUGAR

Αφράτο κέικ πορτοκαλιού χωρίς βούτυρο


JTeam

20 Οκτωβρίου 2024

Αφράτο κέικ πορτοκαλιού χωρίς βούτυρο
www.cuochemabuone.it
Το σημερινό κέικ πορτοκαλιού θα κάνει το σπίτι σας να μοσχοβολήσει.

Το κέικ πορτοκαλιού χωρίς βούτυρο είναι απαλό, με έντονο άρωμα και έντονη γεύση εσπεριδοειδών . Είναι ένα απλό και γρήγορο κέικ και η ιδιαιτερότητά του είναι ότι φτιάχνεται με 1 ολόκληρο πορτοκάλι με τη φλούδα του. Η γεύση του πορτοκαλιού είναι έντονη και σας κατακτά με την πρώτη μπουκιά. Είναι σίγουρα το καλύτερο και το πιο εύκολο κέικ πορτοκαλιού που υπάρχει.

Υλικά 1 (περίπου 250 γρ.)
200 γρ ζάχαρη
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ αλεύρι 00
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. φυστικέλαιο
Για το γλάσο πορτοκαλιού
4 κουταλάκια του γλυκού χυμό πορτοκαλιού
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού για διακόσμηση (προαιρετικά)

Jenny.Gr
www.chiarapassion.com

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το πορτοκάλι, αφαιρούμε τις δύο άκρες, το κόβουμε σε κομμάτια και το χτυπάμε στο μίξερ με όλη τη φλούδα μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη κρέμα. Ύστερα το αφήνουμε στην άκρη. Στο πλανητικό μίξερ χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη για 4 λεπτά μέχρι να γίνουν ελαφριά και να αφρατέψουν, πρέπει να τριπλασιαστούν σε όγκο. Προσθέτουμε το λάδι σιγά σιγά, τον πουρέ πορτοκαλιού και τέλος το αλεύρι με τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει προηγουμένως. Ψήνουμε στον φούρνο στους 175° στατικό για περίπου 45 λεπτά, πριν το βγάλουμε από τον φούρνο κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα, η οποία πρέπει να βγει καθαρή. Βγάζουμε από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει.
Για το γλάσο πορτοκαλιού. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι να έχουμε ένα πηχτό γλάσο. Αν είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού, αν είναι πολύ ρευστό, προσθέτουμε περισσότερη ζάχαρη άχνη. Με ένα κουτάλι στολίζουμε το κέικ με το γλάσο και συμπληρώνουμε με ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού.

Συμβουλές

  • Μπορεί να διατηρηθεί καλά κλεισμένο σε θήκη για κέικ για 5-6 ημέρες.
  • Για να το έχετε γλυκό και νόστιμο, χρησιμοποιήστε 1 φρέσκο ​​ πορτοκάλι με λεπτή φλούδα ώστε να έχει πολύ λίγο πικρό λευκό μέρος, εναλλακτικά αφαιρέστε το λευκό μέρος από τη φλούδα.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το πορτοκάλι με 3 μανταρίνια.
  • Μειώνοντας στο μισό τις δόσεις μπορείτε να φτιάξετε muffins πορτοκαλιού

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.