Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που το σπίτι γεμίζει αρώματα και ζεστασιά, και χριστουγεννιάτικα μπισκότα είναι από τα αγαπημένα γλυκά που φτιάχνουμε και απολαμβάνουμε αυτές τις μέρες. Ας μπούμε λοιπόν σε γιορτινή διάθεση φτιάχνοντας τα πιο νόστιμα μπισκότα.
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
2 αυγά
500 γραμμάρια βούτυρο
2/3 φλ. ζάχαρη
1 κ. γλυκού μαγειρική σόδα
200 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
1 γλ. λικέρ
Υλικά για το γλάσο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη και 2 κουταλιές της σούπας
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1 ασπράδι αυγού
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο για δέκα λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Εν τω μεταξύ διαλύουμε τη σόδα στο λικέρ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμιγνύουμε με την αμυγδαλόψιχα. Ύστερα προσθέτουμε το λικέρ και το αλεύρι στο μίξερ και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια και με τη βοήθεια μιας κούπας σχηματίζουμε τα μπισκότα. Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα ταψί με και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο: Χτυπάμε στο μίξερ το ασπράδι του αυγού με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη και το χυμό του λεμονιού. Προσθέτουμε επιπλέον 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη. Όταν τα μπισκότα έχουν κρυώσει απλώνουμε το γλάσο. Αν θέλετε χρωματιστό γλάσο, προσθέτετε δυο-τρεις σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.