Η τάρτα με κάστανο και σοκολάτα είναι πολύ νόστιμη και θα κερδίσει ακόμα και εκείνους που δεν τρώνε τα κάστανα. Τα κάστανα, μάλιστα, δίνουν στην κρέμα τη γλυκύτητα και τη δομή που χρειάζεται, χωρίς να κυριαρχούν στη γεύση. Και τώρα διάβασε τη συνταγή βήμα-βήμα και δοκίμασέ τη, είναι πεντανόστιμη.
Υλικά
Για τη ζύμη
300 γρ αλεύρι 00
100 γρ ζάχαρη
150 γρ βούτυρο κρύο από το ψυγείο
1 αυγό
Στην άκρη ενός κουταλιού του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
½ φλούδα πορτοκαλιού τριμμένη (προαιρετικά)
Για την κρέμα κάστανου και σοκολάτας
350 ήδη βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα
220 γρ γάλα
125 γρ ζάχαρη
30 γρ πικρό κακάο
40 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
35 γραμμάρια λικέρ ή ρούμι
Κανέλα για γεύση
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με τη ζύμη. Στο μίξερ με τις λεπίδες ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο, το αλάτι και το τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το αυγό, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια καλά αναμεμειγμένη ζύμη. Στη συνέχεια τη μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια, της δίνουμε σφαιρικό σχήμα, την ισιώνουμε ελαφρά, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30-40 λεπτά .
Για να ετοιμάσουμε την κρέμα κάστανου, ανακατεύουμε με σύρμα χειρός σε μια κατσαρόλα το κακάο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα και τα κάστανα σε κομμάτια και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει, θα χρειαστούν περίπου 10 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά. Ψιλοκόβουμε τα πάντα με το μπλέντερ ή το μίξερ, προσθέτοντας επίσης το λικέρ ή το ρούμι μέχρι να έχουμε μια ωραία λεία κρέμα.
Παίρνουμε τη ζύμη και την απλώνουμε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Στρώνουμε μια ελαφρώς βουτυρωμένη φόρμα για τάρτα και βάζουμε τη ζύμη. Κόβουμε ότι περισσεύει και το κρατάμε στην άκρη. Τρυπάμε τον πάτο της ζύμης και ρίχνουμε μέσα την κρέμα κάστανου και σοκολάτας και ισοπεδώνουμε. Παίρνουνε τη ζύμη που έχει περισσέψει και με σχηματίζουμε φύλλα για να καλύψουμε την κρέμα. Τοποθετούμε την τάρτα στο ψυγείο όσο ο φούρνος φτάσει σε θερμοκρασία, αυτό το βήμα βοηθά να κρατήσει καλά το σχήμα. Ψήνουμε την τάρτα στον φούρνο στους 175 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.