Τα σοκολατένια κουκουνάρια είναι ένα γλυκό που έχει το σχήμα των φυσικών κουκουναριών, αλλά τρώγεται και είναι πεντανόστιμο. Ετοιμάζεται με απλά υλικά και είναι ιδανικό για όσους αγαπούν να φτιάχνουν ένα πρωτότυπο και επίσης πολύ νόστιμο γλυκό.
Υλικά
115 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας 72%.
115 γρ βούτυρο
70 γρ αλεύρι για κέικ
10 γραμμάρια πικρή σκόνη κακάο
100 γρ ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1/4 κουταλάκι του γλυκού χημική μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο
1 πακέτο δημητριακά πρωινού σοκολάτας Choco flakes
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί και το στρώνουμε με μια λαδόκολλα. Το βούτυρο βοηθά τη λαδόκολλα να κολλήσει καλά και να μείνει στη θέση της. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύουμε για λίγο με ένα σύρμα.
Κόβουμε τη μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην έρθουν σε επαφή με το νερό. Στη συνέχεια αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα για λίγα λεπτά μέχρι το μείγμα να ασπρίσει, να φουσκώσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη λιωμένη μαύρη σοκολάτα στα αυγά με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω για να μην διαλύσουμε τα αυγά. Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε τις σκόνες σε δύο στάδια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και το ισοπεδώνουμε με μια σπάτουλα ή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά. Προσοχή μην το παραψήσετε, πρέπει να παραμείνει υγρό εσωτερικά.
Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και μετά θρυμματίζουμε το κέικ μα τα χέρια μας. Στη συνέχεια, προσθέτουμε μια κουταλιά φυστικοβούτυρο και δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας όπως θα κάναμε με τα κεφτεδάκια για να γίνει ομοιογενές και συμπαγές. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο φυστικοβούτυρο . Το σημαντικό είναι ότι η ζύμη, αν θρυμματιστεί, γίνεται συμπαγής.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια ίσου μεγέθους και δίνουμε στο καθένα σχήμα σταγόνας. Σε αυτό το σημείο, αρχίζουμε να βάζουμε τρία δημητριακά choco γύρω από την άκρη της κάθε σταγόνας. Στη συνέχεια, προχωράμε στο να βάζουμε τα δημητριακά σταδιακά προς τα κάτω και σχηματίζοντας πολλά επίπεδα, προσέχοντας να τα τοποθετούμε σαν φύλλα αγκινάρας. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να φτάσουμε στη βάση. Μόλις ετοιμαστούν όλα τα κουκουνάρια, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.