Η σπιτική μαρμελάδα γκρέιπφρουτ φτιάχνεται με τρία μόνο υλικά και μπορείτε να την απολαύσετε με πάρα πολλούς τρόπους: Να την αλείψετε στο ψωμί μέχρι να γεμίσετε μπισκότα και κέικ. Τι θα λέγατε να ετοιμάσουμε αυτή τη νόστιμη μαρμελάδα γκρέιπφρουτ μαζί αμέσως ; Ας ξεκινήσουμε…
Υλικά
2 κιλά ροζ γκρέιπφρουτ
700 γρ. ζάχαρη
1 λοβό βανίλιας
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα γκρέιπφρουτ και τα ξεφλουδίζουμε ωμά με ένα κοφτερό μαχαίρι. Παίρνουμε ένα γκρέιπφρουτ, το ανοίγουμε στα δύο και με το μαχαίρι κόβουμε την εσωτερική φλούδα, την τραβάμε προς τα κάτω και βγάζουμε τα κομμάτια. Προχωράμε έτσι για όλα τα γκρέιπφρουτ. Χρησιμοποιήσαμε 4 για 2 κιλά συνολικά, αλλά μπορούμε να προσαρμόστούμε με βάση αυτά που έχουμε διαθέσιμα και πόση μαρμελάδα θέλουμε να ετοιμάσουμε.
Ζυγίζουμε τον πολτό του γκρέιπφρουτ: Για 2 κιλά ολόκληρα γκρέιπφρουτ θα πρέπει να πάρουμε περίπου 1,4 κιλά πολτό. Σε αυτό το σημείο ζυγίζουμε και τη ζάχαρη, πρέπει να λάβουμε υπόψη το μισό βάρος του φρούτου, οπότε στην περίπτωσή μας θα χρειαστούμε 700 γρ ζάχαρη. Βάζουμε το γκρέιπφρουτ σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε τη βανίλια κομμένη στη μέση κατά μήκος. Τα αφήνουμε στη φωτιά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 45 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Η μαρμελάδα σταδιακά θα γίνεται όλο και πιο πηχτή μέχρι να είναι έτοιμη. Ύστερα ρίχνουμε τη μαρμελάδα σε καθαρά και αποστειρωμένα βάζα. Τα κλείνουμε με καπάκια και τα αναποδογυρίζουμε για να κρυώσουν εντελώς και να δημιουργηθεί κενό. Η μαρμελάδα γκρέιπφρουτ είναι έτοιμη να τη δοκιμάσετε.
Συμβουλή
Χρησιμοποιήσαμε ροζ γκρέιπφρουτ, αλλά τα κλασικά κίτρινα είναι επίσης ωραία. Είναι και τα δύο πολύ καλά και ιδανικά για τη μαρμελάδα. Μόλις ανοίξετε το βάζο, η μαρμελάδα πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο και να καταναλώνεται εντός περίπου δέκα ημερών. Τα κλειστά βάζα μπορούν να αποθηκευτούν έως και 12 μήνες στο ντουλάπι, μακριά από το φως του ήλιου
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.