Η σοκολάτα Ντουμπάι πρόκειται, σύμφωνα με αυτούς που την πουλάνε, για ένα γλυκό με μοναδικό συνδυασμό γεύσεων, όπου η σοκολάτα συναντά την κρέμα φιστικιού και το τραγανό φύλλο κανταϊφιού, δημιουργώντας μια μοναδική απόλαυση. Η συνταγή φέρεται να δημιουργήθηκε από τη σοκολατοποιό Σάρα Χαμουντά, και έγινε viral στο διαδίκτυο, ιδιαίτερα στο TikTok, προσελκύοντας την προσοχή όλου του κόσμου. Γιατί όμως να την αγοράσουμε αφού μπορούμε να τη φτιάξουμε στο σπίτι; Ας δούμε μαζί τη συνταγή για την πιο viral σοκολάτα.
Υλικά
150 γρ. κανταΐφι
20 γρ. βούτυρο
200 γρ. πραλίνα φιστικιού
50 γρ. ταχίνι
20 γρ. λευκή σοκολάτα
250 γρ. σοκολάτα μαύρη ή γάλακτος
Εκτέλεση
Κόβουμε το κανταΐφι σε μικρά κομμάτια με ένα μαχαίρι. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το κανταΐφι. Το μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Ύστερα το αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε ένα μπολ και μετά προσθέτουμε την πραλίνα φιστικιού και το ταχίνι. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές και συμπαγές μείγμα και μετά το αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί (ή στο φούρνο μικροκυμάτων), ανακατεύοντας κάθε 20 δευτερόλεπτα για να μην καεί. Με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μια φόρμα 13,5cm x 25cm x 2cm, δημιουργώντας ακανόνιστες γραμμές. Στη συνέχεια τοποθετούμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 5 λεπτά για να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα ή τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Φέρνουμε τη μαύρη σοκολάτα σε θερμοκρασία γύρω στους 31-32° C ή τη σοκολάτα γάλακτος στους 29-30° C, οπότε θα έχουμε ένα τραγανό και γυαλιστερό κέλυφος. Ρίχνουμε ένα μέρος της σοκολάτας, όχι όλη, στη φόρμα και την μετακινούμε ώστε να καλύψει ομοιόμορφα όλα τα εσωτερικά τοιχώματα. Βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 10 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί.
Βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη και γεμίζουμε το εσωτερικό με την πάστα κανταΐφι, ταχίνι και φιστίκι. Ισοπεδώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα για να δημιουργήσουμε μια ομοιόμορφη και συμπαγή στρώση και μετά ξαναβάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 10 λεπτά για να σφίξει η γέμιση.
Αν χρειάζεται, ζεσταίνουμε ξανά την υπόλοιπη μαύρη σοκολάτα ή τη σοκολάτα γάλακτος μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία 31-32° C για τη μαύρη σοκολάτα και 29-30° C για τη σοκολάτα γάλακτος και περιχύνουμε πάνω από την πάστα, ισοπεδώνοντάς την με μια σπάτουλα έτσι ώστε να κλείσει. Τοποθετούμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 30-40 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί τελείως η σοκολάτα. Όταν περάσει η ώρα βγάζουμε τη σοκολάτα από τη φόρμα ασκώντας ελαφριά πίεση στα πλαϊνά. Η σοκολάτα του Ντουμπάι είναι έτοιμη για απόλαυση.
Συμβουλή
Αν δεν έχουμε καλούπι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μικρά μπολάκια για να δημιουργήσουμε μικρότερα γλυκά. Μπορείτε να φτιάξετε και ορθογώνιες μονές μερίδες. Για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, χρησιμοποιούμε χρωματιστή σοκολάτα για τη διακόσμηση. Η σοκολάτα του Ντουμπάι μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο, καλά σκεπασμένη και σας προτείνουμε να τη φάτε το συντομότερο δυνατό.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.