
Αν θέλετε ένα λαχταριστό και πολύ εύκολο γλυκό, το κέικ κάστανο είναι η κατάλληλη επιλογή. Δεν απαιτεί να έχετε ιδιαίτερες δεξιότητες στη μαγειρική και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να σημειώσετε τι θα σας χρειαστεί και να ξεκινήσετε να το φτιάχνετε.
Υλικά
500 γρ. αλεύρι από κάστανο
100 γρ. κουκουνάρι
80 γρ. σταφίδες
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κλωνάρι δεντρολίβανου
Αλάτι

Εκτέλεση
Πλένουμε τις σταφίδες με τρεχούμενο νερό και τις μουλιάζουμε για περίπου 10 λεπτά. Αφαιρούμε τα φύλλα από το δεντρολίβανο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε 650 γραμμάρια νερό, λίγο-λίγο, ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Όταν το μείγμα γίνει λείο και ομοιογενές, προσθέτουμε το κουκουνάρι κρατώντας μια χούφτα στην άκρη. Στύβουμε και στεγνώνουμε τις σταφίδες και τις προσθέτουμε το στο μείγμα, αφήνοντας μια μικρή ποσότητα στην άκρη. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι.
Αλείφουμε με λάδι μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ισοπεδώνουμε το με μια σπάτουλα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του κέικ με τις σταφίδες και το κουκουνάρι που κρατήσαμε στην άκρη, μοιράζοντάς τα ομοιόμορφα. Συμπληρώνουμε με τις βελόνες δεντρολίβανου και λίγο λάδι. Ψήνουμε στον φούρνο στους 200°C για περίπου 35 λεπτά. Το κέικ θα είναι έτοιμο όταν η επιφάνεια καλυφθεί με λεπτές ρωγμές και τα κουκουνάρια έχουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το απολαύσουμε συνοδευόμενο με σαντιγί. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.