COOKING SUGAR, SUGAR

Απολαυστικό, λαχταριστό και πεντανοστιμό κέικ χωρίς αυγά


JTeam

17 Μαρτίου 2025

Απολαυστικό, λαχταριστό και πεντανοστιμό κέικ χωρίς αυγά
Freepik
Το κέικ χωρίς αυγά είναι πανεύκολο και γρήγορο. Απολαύστε το…

Αυτό το κέικ είναι τέλειο για όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να φάνε αυγά, αλλά αν χρησιμοποιήσουμε γάλα και γιαούρτι φυτικής προέλευσης γίνεται επίσης τέλειο για όσους ακολουθούν vegan διατροφή ή έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.

Υλικά
200 ml γάλα
80 ml σπορέλαιο
125 γρ. γιαούρτι
250 γρ. αλεύρι
50 γρ. άμυλο πατάτας
150 γρ. ζάχαρη
16 γρ. μπέικιν πάουντερ
Εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Ζάχαρη άχνη

Jenny.Gr
pexels

Εκτέλεση
Ξεκινάμε και ρίχνουμε το γάλα, το σπορέλαιο και το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Αφήνουμε στην άκρη τα υγρά υλικά και ετοιμάζουμε τα ξηρά βάζοντας σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι, το άμυλο πατάτας, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τέλος προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας. Τώρα προσθέτουμε τα υγρά υλικά στα ξηρά, ανακατεύοντας τα πάντα με ένα σύρμα μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα χωρίς σβόλους.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ (διαμέτρου 24 εκ.) στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 °C για 30 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και μετά το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και διακοσμούμε με ζάχαρη άχνη.

Συμβουλή
Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα κομματάκια σοκολάτας ή μερικά αποξηραμένα φρούτα ή να αντικαταστήσετε μέρος του αλευριού με πικρό κακάο, αλλά χωρίς να μειώσετε ή να αυξήσετε πολύ τις δόσεις των άλλων συστατικών. Τέλος το κέικ χωρίς μπορεί να αποθηκευτεί καλυμμένο σε θερμοκρασία δωματίου και θα παραμείνει αφράτο για 3-4 ημέρες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.