
Μόλις δαγκώσετε αυτά τα μπισκότα γεμιστά με μήλα και κουκουνάρι, που μυρίζουν λεμόνι και βανίλια, θα βγάλουν ένα πικάντικο άρωμα θυμαριού και κανέλας. Αυτά τα γλυκά είναι ιδανικά ανά πάσα στιγμή, από το πρωινό μέχρι το διάλειμμα για καφέ.
Υλικά
Για τη ζύμη
330 γρ. αλεύρι 00
15 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
Κρόκος ενός αυγού
2,6 γρ. μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα ενός λεμονιού
1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για τη γέμιση
200 γρ. μήλα
16 γρ. κουκουνάρι
1 κλωνάρι θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
16 γρ. βούτυρο
1 γρ. κανέλα σε σκόνη
55 γρ. μαρμελάδα μήλου

Εκτέλεση
Για τη ζύμη: Τοποθετούμε το κρύο βούτυρο από το ψυγείο κομμένο σε κομμάτια με το αλεύρι στον στην κουζινομηχανή εξοπλισμένη με λεπίδες και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα με συνοχή παρόμοια με αυτή της άμμου. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αυγό και τον κρόκο, το μπέικιν πάουντερ, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού στον κάδο και ανακατεύουμε ξανά για να ενωθούν όλα τα υλικά. Σε αυτό το σημείο, βάζουμε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας, τη χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη και ανοίγουμε το καθένα ανάμεσα σε δύο φύλλα χαρτιού ψησίματος με έναν πλάστη, μέχρι να αποκτήσουν πάχος 2-3 mm. Τα αφήνουμε και τα δύο στο ψυγείο να σφίξουν για 30 λεπτά.
Για τη γέμιση: Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τον πυρήνα και τα κόβουμε σε κύβους μισού εκατοστού. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα μήλα, το μέλι, τα φύλλα θυμαριού και την κανέλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, με το καπάκι, για περίπου 20 λεπτά. Μετά τα αφήνουμε να κρυώσουν. Εν τω μεταξύ, φρυγανίζουμε τα κουκουνάρια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ανακινώντας τα συνεχώς για να μην καούν. Τέλος τα προσθέτουμε στα μήλα μαζί με τη μαρμελάδα.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και, χρησιμοποιώντας δύο κουπάτ ζαχαροπλαστικής διαμέτρου 5,5 εκ. και 6 εκ., κόβουμε αρκετούς δίσκους ζύμης, ζυμώνοντας τα υπολείμματα και ανοίγοντάς τα ξανά μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Τοποθετούμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση μήλου στους μικρότερους δίσκους. Τοποθετούμε τους μεγαλύτερους δίσκους από πάνω για να δημιουργήσουμε το κάλυμμα και πιέζουμε τις άκρες με τα δάχτυλά σας για να σφραγίσουμε τα μπισκότα. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν για μισή ώρα.
Τέλος ψήνουμε τα μπισκότα στον φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Στη συνέχεια τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.