COOKING SUGAR, SUGAR

Ο απόλυτος κορμός με λευκή σοκολάτα


JTeam

27 Απριλίου 2025

Ο απόλυτος κορμός με λευκή σοκολάτα
www.cucchiaio.it
Φτιάξτε εύκολα τον απόλυτο σοκολατένιο κορμό με λευκή σοκολάτα.

Είναι η εκδοχή του κλασικού κορμού αλλά με λευκή σοκολάτα. Μάλιστα σε αυτή την παραλλαγή προσθέσαμε και αποξηραμένα μούρα, τα οποία δημιουργούν μια ευχάριστη γλυκόξινη αντίθεση και σας κάνουν αν αναζητάτε την επόμενη μπουκιά. Ακριβώς όπως η αρχική συνταγή, μπορείτε επίσης να το ετοιμάσετε χωρίς μαγείρεμα και σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Υλικά
200 γρ. μπισκότα πτι μπερ
100 γρ. βούτυρο
80 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. λευκή σοκολάτα
2 αυγά
50 γρ. αποξηραμένα μούρα

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα για το σύρμα, χτυπάμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη άχνη. Μόλις αποκτήσουμε ένα κρεμώδες μείγμα, συνεχίζοντας πάντα το χτύπημα, προσθέτουμε τα αυγά και τη λευκή σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε τι μίγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε επίσης τα μπισκότα χοντροκομμένα με το χέρι και τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν ομοιόμορφα στο υπόλοιπο μείγμα. Παίρνουμε μια λαδόκολλά αναποδογυρίζουμε τη ζύμη και τυλίγουμε απαλά σε ρολό για να αποκτήσουμε ένα κυλινδρικό σχήμα ομοιόμορφου πάχους.

Στη συνέχεια, κλείνουμε τις άκρες, τυλίγουμε τη λαδόκολλα σε μια μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει και να στερεοποιηθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, προσέχοντας (μετά από 30 λεπτά) να του ξαναδώσουμε το κυλινδρικό του σχήμα, κυλώντας το ξανά στην επιφάνεια εργασίας, ώστε η βάση στήριξης να μην θρυμματιστεί μόλις στερεοποιηθεί τελείως. Ο κορμός λευκής σοκολάτας είναι έτοιμος να τον κόψετε σε φέτες και να τον απολαύσετε.

Συμβουλές

  • Αν λιώσετε τη λευκή σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων, ρυθμίστε την ισχύ στα 600 W και συνεχίστε σε διαστήματα ενός λεπτού τη φορά, ανακατεύοντας μεταξύ των παρτίδων για να μην καεί.
  • Μην χρησιμοποιείτε φρέσκα φρούτα αντί για αποξηραμένα, γιατί θα απελευθερώσουν πολύ νερό στο μείγμα, καταστρέφοντας τη συνοχή του γλυκού.
  • Αντί για μούρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ζαχαρωμένα φρούτα, όπως φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού, αλλά προσέξτε να μην το παρακάνετε για να μην το κάνετε πολύ γλυκό. Μια καλή εναλλακτική είναι οι ξηροί καρποί, όπως τα φουντούκια και τα αμύγδαλα.
  • Μπορείτε να φυλάξετε τον κορμό λευκής σοκολάτας στο ψυγείο, σε αεροστεγές δοχείο ή καλά τυλιγμένο με μεμβράνη, για τουλάχιστον 4-5 ημέρες. Μπορείτε επίσης να τον καταψύξετε, κατά προτίμηση σε δόσεις, ώστε να τον ξεπαγώσετε πιο γρήγορα και μόνο την ποσότητα που χρειάζεστε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.