
Η συνταγή μας είναι ιδιαίτερα υγιεινή επειδή περιέχει βρώμη, η οποία είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, καθώς και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και βούτυρα ξηρών καρπών, τα οποία είναι πλούσθια σε υγιή λίπη και πρωτεΐνες. Και τέλος η μαύρη σοκολάτα και το αλάτι είναι η τέλεια πινελιά για εγγυημένη επιτυχία.
Υλικά
70 γρ. βούτυρο κάσιους
70 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
100 ml σιρόπι σφενδάμου (ή αγαύης)
Μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καρύδας
100 γρ. νιφάδες βρώμης
50 γρ. ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια)
50 γρ. αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, κράνμπερι, κεράσια)
50 γρ. λιωμένη μαύρη σοκολάτα (για διακόσμηση, προαιρετικά)

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε δύο ταψιά με λαδόκολλα. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη βρώμη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα. Σε ένα μικρότερο μπολ, ανακατεύουμε το βούτυρο κάσιους, το βούτυρο αμυγδάλου, το σιρόπι σφενδάμου και τη ζάχαρη καρύδας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να διαλυθεί η ζάχαρη καρύδας. Ρίχνουμε το μείγμα που προέκυψε στο μεγάλο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα ζύμης και πλάθουμε μπάλες περίπου στο μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ ανάμεσα στις παλάμες των χεριών μας. Τις τοποθετούμε στα ταψιά σε απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους και τις πιέζουμε απαλά για να ισιώσουν λίγο. Τοποθετούμε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουνε για 10-12 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια τους να ροδίσει. Ύστερα τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στα ταψιά. Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα, περιχύνουμε από πάνω τη λιωμένη μαύρη σοκολάτα και την αφήνουνε να σκληρύνει πριν τα σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.