
Σούπερ τραγανή γκρανόλα για να τη συνδυάσετε με γιαούρτι ή να τη βουτήξετε σε ένα φλιτζάνι γάλα. Αλλά θα σας πούμε κάτι… μπορείτε να την απολαύσετε και σκέτη. Μοναδικό μειονέκτημα… προκαλεί εθισμό.
Υλικά
150 γρ. νιφάδες βρώμης
40 γρ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
1 κοφτή κουταλιά μέλι
50 ml νερό
20 γρ. λάδι καρύδας
120 γρ. ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φουντούκια)
Μαύρη σοκολάτα 85% σε κομματάκια (όση επιθυμείτε)
Αποξηραμένη καρύδα (όση επιθυμείτε)

Εκτέλεση
Βάζουμε το σιρόπι αγαύης, το μέλι, το νερό και το λάδι καρύδας σε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο σιρόπι. Μόλις βγάλουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Μετά τα πρώτα 10 λεπτά, ανακατεύουμε για να ψηθεί ομοιόμορφα. Όταν γίνει τραγανή και χρυσαφένια, την αφήνουμε να κρυώσει μέσα στον σβηστό φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και την αποξηραμένη καρύδα. Σου εγγυόμαστε ότι είναι τόσο αφράτη που λιώνει στο στόμα. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.