COOKING SUGAR, SUGAR

Δροσερή τούρτα ροδάκινο χωρίς ψήσιμο


JTeam

17 Ιουνίου 2025

Δροσερή τούρτα ροδάκινο χωρίς ψήσιμο
www.soniaperonaci.it
Ανάλαφρη και αφράτη σαν σύννεφο – έτσι την ονειρευτήκαμε και έτσι τη φτιάξαμε

Η βάση της είναι απλή, φτιαγμένη από μπισκότα και βούτυρο. Από πάνω έρχεται μια βελούδινη και αρωματική μους με ροδάκινα και φυσικό χυμό φρούτων που μυρίζει καλοκαίρι. Για να απογειώσουμε τη γεύση, προσθέσαμε και ένα απλό ζελέ ροδάκινου. Το καλύτερο; Είναι μια τούρτα χωρίς ψήσιμο. Ιδανική για γιορτές ή απλώς για ένα απογευματινό γλυκό με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Πίστεψέ μας αξίζει κάθε λεπτό από τον χρόνο σας, και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει με το παραπάνω.

Υλικά
Για τη βάση
160 γρ. μπισκότα ξηρά (τύπου digestive ή πτι μπερ)
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη μους ροδάκινο
140 γρ. πολτός από ροδάκινα
60 γρ. ροδάκινα σε κυβάκια
140 γρ. χυμός φρούτων (ροδάκινο, βερίκοκο, μήλο με βασιλικό – ή παρόμοιο φυσικό χυμό)
70 γρ. ζάχαρη
8 γρ. φύλλα ζελατίνης
260 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος
Για το ζελέ ροδάκινου
250 γρ. ροδάκινα σε κυβάκια
60 γρ. ζάχαρη
150 γρ. χυμός φρούτων
80 γρ. πολτός ροδάκινου
8 γρ. φύλλα ζελατίνης

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση
Για τη βάση: Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Ύστερα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε το μείγμα σε τσέρκι 20 εκ. ή σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο (στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί). Πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Για τη μους: Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε πολύ κρύο νερό για 10 λεπτά. Χτυπάμε τα 140 γρ. ροδάκινο με 140 γρ. χυμό στο μπλέντερ. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και το ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ύστερα το βγάζουμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε τη ζελατίνη και τη διαλύουμε στο ζεστό μείγμα. Τέλος το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να γίνει χλιαρό.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ημίρρευστη (όχι σφιχτή σαντιγί). Προσθέτουμε την κρέμα στο μείγμα σε 2 δόσεις, και έπειτα ρίχνουμε και τα κυβάκια ροδάκινου. Απλώνουμε τη μους πάνω στη βάση της τούρτας και χτυπάμε ελαφρά τη φόρμα για να φύγουν οι φυσαλίδες. Βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες.

Για το ζελέ ροδάκινου: Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε πολύ κρύο νερό για 10 λεπτά. Χτυπάμε 80 γρ. ροδάκινο με τον χυμό και βάζουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι με τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει βράση, μετάτο βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Προσθέτουμε και τα 250 γρ. κυβάκια ροδάκινου και περιμένουμε να κρυώσει.

Συναρμολόγηση: Βγάζουμε την τούρτα από την κατάψυξη – ελέγχουμε ότι η μους έχει παγώσει καλά. Ρίχνουμε από πάνω το ζελέ και την ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες. Όταν είναι έτοιμη ξεφορμάρουμε και την τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Προαιρετική διακόσμηση: Ροδάκινα σε φέτες και φύλλα μέντας. Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.