
Υπάρχουν γλυκά που μυρίζουν καλοκαίρι με την πρώτη μπουκιά – κι αυτά τα ταρτάκια λεμονιού με μασκαρπόνε είναι ακριβώς αυτό. Με τραγανή βάση, δροσερή γέμιση και ανάλαφρη υφή, αποτελούν την ιδανική πρόταση για ένα απογευματινό κέρασμα ή για να κλείσετε όμορφα ένα κυριακάτικο τραπέζι. Η ευκολία στην παρασκευή τους, σε συνδυασμό με τη φίνα γεύση του λεμονιού και τη βελούδινη κρέμα, θα σας κάνουν να τα φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Υλικά
Για τη ζύμη
115 γρ. βούτυρο
75 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
225 γρ. αλεύρι
Για τη γέμιση
300 γρ. μασκαρπόνε
50 ml γάλα
50 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 ml χυμός λεμονιού
Ξύσμα από 1 λεμόνι
120 γρ. κρόκοι αυγών (περίπου 6)

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Ζυμώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, το αυγό και το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια λεία, ομοιογενή ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες. Όταν περάσει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα ανοίγουμε τη ζύμη και την κόβουμε σε 12 δίσκους. Ύστερα τοποθετούμε τους δίσκους σε ατομικές φόρμες για ταρτάκια.
Για τη γέμιση: Χτυπάμε το μασκαρπόνε με το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε στο μείγμα με το μασκαρπόνε. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε τη γέμιση στις φόρμες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 35 λεπτά. Αφήνουμε τα ταρτάκια να κρυώσουν, τα ξεφορμάρουμε τα και σερβίρουμε με λίγη σαντιγί, ξύσμα λεμονιού και λίγη άχνη ζάχαρη. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.