Εύκολο και νόστιμο! Υλικά:
- 300 γρ. κριθαράκι
- 400 γρ ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πιπεριές πράσινες σε κύβους
- 1 κολοκυθάκι σε κύβους
- Αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία: Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίστε ελαφρώς το κρεμμύδι αφού μαραθεί λίγο ρίξτε τα λαχανικά, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αρκετό νερό. Αφού αρχίσει να βράζει η σάλτσα προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε τη σάλτσα σε μεσαία φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Ρίξτε τη σάλτσα σε ένα ταψί και προσθέστε το κριθαράκι, ανακατέψτε καλά και βάλτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στον πάτο, στους 150 – 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι το κριθαράκι να βράσει. Αν το κριθαράκι δεν έχει βράσει τότε προσθέστε λίγο ακόμα νερό. Για να μην σας κολλήσει το κριθαράκι ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα. Tips: • Προσθέστε στη συνταγή ότι λαχανικό σας αρέσει καθώς και αρωματικά φυτά. • Όταν το κριθαράκι είναι έτοιμο τρίψτε από πάνω λίγη φέτα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.