COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ένα γρήγορο τυρόψωμο για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης


TSVIGKOU

12 Φεβρουαρίου 2015

Ένα πολύ γρήγορο τυρόψωμο για όλη την οικογένεια αλλά και όταν έχετε καλεσμένους. Η προετοιμασία δεν θα σας πάρει πάνω 10 λεπτά. Υλικά: 4 αυγά 200gr γάλα 200gr ηλιέλαιο ή 160gr ελαιόλαδο 400gr αλεύρι 1 φακελάκι baking powder 200gr φέτα 100gr κεφαλογραβιέρα ή οποιοδήποτε σκληρό τυρί σας αρέσει Λίγο σουσάμι και λιναρόσπορο. Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά ώστε να ομογενοποιηθούν, προσθέστε το γάλα, το λάδι που επιλέξατε και τα τυριά τριμμένα ή σε μικρούς κύβους. Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι ή έναν αυγοδάρτη. Στη συνέχεια προσθέστε το baking powder και το αλεύρι. Το μείγμα θα πρέπει να έχει τη μορφή ενός παχύρευστου χυλού.

Πάρτε ένα ταψί περίπου 30Χ20εκ, καλύψτε το εσωτερικό και τα τοιχώματα με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετήστε μέσα το μείγμα σας. Πασπαλίστε την επιφάνεια με σουσάμι και λιναρόσπορο.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 30-40 λεπτά (ανάλογα με την ισχύ του φούρνου σας), μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια του τυρόψωμου. Δοκιμάστε τη μέση με μια οδοντογλυφίδα για να σιγουρευτείτε ότι έχει ψηθεί καλά.

Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και τραβώντας τις άκρες του αντικολλητικού χαρτιού βγάλτε το τυρόψωμο και τοποθετήστε το πάνω σε μια πετσέτα για να μη μαλακώσει από κάτω.

Extra tip:

Στη βασική συνταγή μπορείτε να προσθέσετε μπέικον ή λουκάνικο ψιλοκομμένο, διάφορα τυριά της αρεσκείας σας, μανιτάρια, ακόμα και πολύχρωμες πιπεριές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.