COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μανιταρόσουπα


8 Νοεμβρίου 2013

Μία από τις πιο γευστικές σούπες!

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 25 γρ. βούτυρο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο πράσο ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 300 γρ. μανιτάρια, τριμμένα
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 450 ml ζωμό λαχανικών
  • 450 ml γάλα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κρουτόν

Διαδικασία:

Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι πάνω σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά, το πράσο και το σκόρδο μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Ανεβάζετε τη φωτιά,  προσθέτετε τα μανιτάρια και τα αφήνετε μέχρι να μαγειρευτούν. Προσθέτετε το αλεύρι και το αφήνετε για 1'. Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε λίγο-λίγο τον ζωμό, ανακατεύοντας καλά. Αφού έχετε προσθέσει όλον τον ζωμό, ξαναβάζετε το τηγάνι στη φωτιά, αφήνετε τον ζωμό να βράσει, χαμηλώνετε και αφήνετε να σιγοβράσει για κάποια λεπτά. Προσθέτετε το γάλα και αφήνετε να σιγοβράσει. Ρίχνετε τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Βάζετε τη σούπα σε μπολ και σερβίρετε με κρουτόν.

Καλή όρεξη!

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.