COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κεφτεδάκια γαλοπούλας με γιαούρτι


19 Νοεμβρίου 2013

c91651e8d6189cbb8e1d9a72ae0e2b35-1.jpg

Μία ελαφριά συνταγή για το lunch σας.

Υλικά:

500 γραμμ. κιμά γαλοπούλας

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 φέτες ψωμί του τοστ

1 κουτ. του γλυκού κύμινο

½ ματσάκι μαϊντανό

4 αυγά

500 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι

½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα

2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο

½ φλιτζάνι αλεύρι

Ελαιόλαδο

Γλυκιά πάπρικα

Αλάτι

Πιπέρι

Διαδικασία:

Τρίβετε το ψωμί στο χέρι ή στο μπλέντερ και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό. Ζυμώνετε τον κιμά με το ψωμί, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το κύμινο και 2 από τα αυγά και πλάθετε τα κεφτεδάκια. Τα αλευρώνετε και τα βάζετε σε ένα ταψί ή τα μοιράζετε σε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη. Ανακατεύετε το γιαούρτι με τα 2 αυγά, το δυόσμο, την πάπρικα και τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε με το μείγμα αυτό το κεφτεδάκια. Ψήνετε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να αποκτήσει το γιαούρτι χρυσόξανθη κρούστα και σερβίρετε. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα ή με βραστά λαχανικά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.