Μία ελαφριά συνταγή για το lunch σας.
Υλικά:
500 γραμμ. κιμά γαλοπούλας
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 φέτες ψωμί του τοστ
1 κουτ. του γλυκού κύμινο
½ ματσάκι μαϊντανό
4 αυγά
500 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι
½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
½ φλιτζάνι αλεύρι
Ελαιόλαδο
Γλυκιά πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Διαδικασία:
Τρίβετε το ψωμί στο χέρι ή στο μπλέντερ και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό. Ζυμώνετε τον κιμά με το ψωμί, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το κύμινο και 2 από τα αυγά και πλάθετε τα κεφτεδάκια. Τα αλευρώνετε και τα βάζετε σε ένα ταψί ή τα μοιράζετε σε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη. Ανακατεύετε το γιαούρτι με τα 2 αυγά, το δυόσμο, την πάπρικα και τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε με το μείγμα αυτό το κεφτεδάκια. Ψήνετε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να αποκτήσει το γιαούρτι χρυσόξανθη κρούστα και σερβίρετε. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα ή με βραστά λαχανικά.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.