LIVING COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κεφτεδάκια γαλοπούλας με γιαούρτι


19 Νοεμβρίου 2013

c91651e8d6189cbb8e1d9a72ae0e2b35-1.jpg

Μία ελαφριά συνταγή για το lunch σας.

Υλικά:

500 γραμμ. κιμά γαλοπούλας

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 φέτες ψωμί του τοστ

1 κουτ. του γλυκού κύμινο

½ ματσάκι μαϊντανό

4 αυγά

500 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι

½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα

2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο

½ φλιτζάνι αλεύρι

Ελαιόλαδο

Γλυκιά πάπρικα

Αλάτι

Πιπέρι

Διαδικασία:

Τρίβετε το ψωμί στο χέρι ή στο μπλέντερ και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό. Ζυμώνετε τον κιμά με το ψωμί, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το κύμινο και 2 από τα αυγά και πλάθετε τα κεφτεδάκια. Τα αλευρώνετε και τα βάζετε σε ένα ταψί ή τα μοιράζετε σε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη. Ανακατεύετε το γιαούρτι με τα 2 αυγά, το δυόσμο, την πάπρικα και τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε με το μείγμα αυτό το κεφτεδάκια. Ψήνετε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να αποκτήσει το γιαούρτι χρυσόξανθη κρούστα και σερβίρετε. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα ή με βραστά λαχανικά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Google News logo

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.