COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ριζότο με σπανάκι


28 Φεβρουαρίου 2014

Το γιαούρτι θα δώσει μια αίσθηση δροσιάς.

Ίσως το κρασί το έχετε συνηθίσει με τα κρεατικά σας αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε άλλες συνταγές, όπως στη συγκεκριμένη.   Σε συνδυασμό με το γιαούρτι θα  δώσει μια ξεχωριστή γεύση στο κλασσικό σπανακόριζο.

Υλικά για 4 άτομα: 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο 300 γρ. φρέσκο σπανάκι 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο στη μέση 1 κ.σ. καρύδια καθαρισμένα 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 4 κ.σ. άνηθος 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη 1 φύλλ0 δάφνης 1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί Χυμός από 2 λεμόνια 7  φλιτζ. ζεστός ζωμός κοτόπουλου 3 κ.σ. βούτυρο Αλάτι Πιπέρι

Διαδικασία: Σε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνετε το σπανάκι για 1 λεπτό και το βγάζετε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και πάγο. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία ρίχνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε. Ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε για 1 λεπτό  μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτετε το 1/2 φλιτζ. από το ζωμό και το βρασμένο σπανάκι, ανακατεύοντας συνέχεια. Συνεχίζετε την ίδια διαδιακσία για περίπου 10 λεπτά και ρίχνετε και τον άνηθο ψιλοκομμένο. Έπειτα από 8 λεπτά το ρύζι θα είναι σχεδόνέτοιμο. Ρίχνετε μια τελευταία κουταλιά ζωμού. βγάζετε το ριζότο από τη φωτιά. Αφαιρείτε τα κρεμμύδια και τη δάφνη και προσθέτετ το βούτυρο, το χυμό λεμονιού, το τυρί, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε όσο είναι ζεστό, πασπαλίζοντας μςε σπασμένα καρύδια και μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτ από πάνω.

Tip: Για μεγαλύτερη ακρίβεια στο αλάτι, καλό είναι να δοκιμάσετε το ριζότο αφού ρίξετε την παρμεζάνα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.