COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μύδια με ντομάτα


3 Μαρτίου 2014

Για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας είναι γεμάτο με θαλασσινά, οπότε δε θα μπορούσαν με τίποτα να λείπουν από αυτό, τα μύδια. Η παρακάτω συνταγή θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε από τα κλασσικά λεμονάτα μύδια, μαγειρεύοντάς τα με κόκκινη σάλτσα. Ακολουθήστε τη συνταγή για τα μύδια με κόκκινη ντομάτα και αφήστε τους καλεσμένους και συγγενείς σας να κρίνουν την υπέροχη γεύση τους. Καλή Σαρακοστή!

Υλικά: 40 μύδια με το κέλυφος 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια 3 κ.σ. λευκό κρασί 1 κ.γ. ξίδι 1/2 κ.γ. μπούκοβο Λίγο βασιλικό Αλάτι

Διαδικασία: Πλένετε καλά τα μύδια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι με το σκόρδο για 2 - 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρασί και τα μύδια και σκεπάζετε το σκεύος. Μαγειρεύετε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια, περίπου 3 λεπτά. Βγάζετε τα μύδια από το σκεύος και πετάτε όσα δεν άνοιξαν. Αφήνετε λίγο να κρυώσουν και στη συνέχεια, βγάζετε τα μύδια από το κέλυφος, τα κρατάτε, χωρίζετε τα κελύφη. Βγάζετε το σκόρδο από το σκεύος και το ξαναβάζετε στη φωτιά. Προσθέτετε τις ντομάτες, το ξύδι, το μπούκοβο και λίγο αλάτι. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η σάλτσα, περίπου 15 λεπτά. Προσθέτετε τα μύδια και λίγο βασιλικό και μαγειρεύετε για 1 λεπτό ακόμη. Κατεβάζετε από τη φωτιά. Σε κάθε κέλυφος βάζετε ένα μύδι και λίγη από τη σάλτσα ντομάτας. Βάζετε τα κελύφη σε μια πιατέλα και σερβίρετε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.