COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πως θα φτιάξετε ζωμό ψαριού


8 Μαΐου 2014

Για υπέροχες, γευστικές σούπες.

Υλικά: 900 γρ.-1350 γρ. κόκκαλα και τρίμματα από οποιοδήποτε λευκό ψάρι 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες 2 πράσα, μόνο τα λευκά κομμάτια, καλά πλυμένα και κομμένα 1 σέλινο κομμένο σε ροδέλες 2 λίτρα κρύο νερό 1 φλιτζ. (250ml) λευκό κρασί Χυμό από μισό λεμόνι 1 κ.γ. αλάτι 3 στελέχη μαϊντανό 1 στέλεχος φρέσκο θυμάρι 1 φύλλο δάφνης 10 κόκκους μαύρο πιπέρι

Διαδικασία: Βάζετε όλα τα υλικά σε βαθιά κατσαρόλα να βράσουν. Αφαιρείτε τον αφρό, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και τα αφήνετε να ψηθούν σκεπασμένα για 20 λεπτά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και σουρώνετε (με λεπτό σουρωτήρι) μέσα σε ένα μπολ. Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.

Κάντε likeστη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.  

 
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.