COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σαρδέλες στα κάρβουνα


14 Μαΐου 2014

Τι θα λέγατε για νόστιμο ψάρι σήμερα;   Υλικά: Φρέσκες σαρδέλες Αλάτι 2-3 λεμόνια κομμένα σε σφήνες

Διαδικασία: Ανάψτε τα κάρβουνα, για τις σαρδέλες δε χρειάζονται πολλά. Τοποθετήστε τη σχάρα τόσο πάνω από τα κάρβουνα ώστε να έχετε μέτρια προς δυνατή φωτιά - σε ύψος όπου το χέρι να παραμένει δίχως να καίγεται μέχρι να μετρήσετε ως το 10. Καθαρίστε τις σαρδέλες: Με μαχαίρι ανοίξτε μικρή τομή στην κοιλιά και με το χέρι τραβήξτε να αφαιρέσετε το κεφάλι. Κολλημένα στο κεφάλι θα είναι τα εντόσθια. Ξεπλύνετε, καθαρίζοντας με το δάχτυλο την αδειασμένη κοιλιά. Σκουπίστε με χάρτινη πετσέτα. Απλώστε τις σαρδέλες κοντά σε διπλή σχάρα που να κλείνει, ώστε να τις αναποδογυρίζετε εύκολα. Βάλτε πάνω από τα κάρβουνα και όταν ροδίσουν από τη μία μεριά, γυρίστε και από την άλλη. Μην τις κάψετε, να είναι ζουμερές. Συνολικά ψήστε 10-15 λεπτά, ανάλογα με τη φωτιά και το μέγεθος του ψαριού. Αλατίστε και σερβίρετε με τις σφήνες λεμόνι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.  

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.