COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ριζότο με μυρωδικά, φέτα και ούζο


16 Μαΐου 2014

Δροσερή συνταγή ιδανική για το καλοκαίρι.

Υλικά για 4 άτομα: 200 γρ. ρύζι 50 ml. ζωμός λαχανικών 6 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κολοκυθάκια τριμμένα 1 μελιτζάνα τριμμένη 2 ντομάτες ψιλοκομμένες 100 γρ. μυρωδικά (δυόσμος, μαϊντανός, άνηθος) ψιλοκομμένα 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 3 κ.σ. ούζο 100 γρ. φέτα τριμμένη Αλάτι Πιπέρι

Διαδικασία: Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα, τσιγαρίζετε το κρεμμυδάκι και τα υπόλοιπα λαχανικά στο ελαιόλαδο. Προσθέτετε το ρύζι και αφού χρυσαφίσει, σβήνετε με το ούζο. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα μυρωδικά, περιμένετε περίπου 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε λίγο-λίγο το ζωμό, διατηρώντας τον ζεστό και ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, σβήνετε τη φωτιά, προσθέτετε τη φέτα και σερβίρετε αμέσως.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.