Μια δυναμωτική σούπα με λαχανικά και όσπρια.
Υλικά για 6 άτομα:3 λίτρα νερό 1 κιλό πατάτες 5 καρότα 2 πράσα 1 λάχανο Λίγα φασόλια 2 κρεμμύδια 6 σκελίδες σκόρδο Λίγο μαϊντανό, θυμάρι και δάφνη Αλάτι Πιπέρι 3 μπουτάκια πάπιας Ένα κομμάτι χοιρομέρι με ή χωρίς κόκκαλο
Διαδικασία:Στην κατσαρόλα ή στη γάστρα, βράστε 3 λίτρα νερό με το χοιρομέρι για μιάμιση ώρα, προσθέτοντας τα λαχανικά με την εξής σειρά: κρεμμύδια, πράσα και καρότα, πατάτες κομμένες σε κύβους ή σε ροδέλες και φασόλια. Όταν οι πατάτες έχουν σχεδόν γίνει προσθέστε το λάχανο κομμένο και μαγειρέψτε μια ώρα ακόμη, σε σιγανή φωτιά. Ψιλοκόψτε τα σκόρδα και προσθέστε το μαϊντανό, το θυμάρι και τη δάφνη. Βράστε για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά για να ενσωματωθεί το λίπος και αλατοπιπερώστε. Ρίξτε τέλος την πάπια και μαγειρέψτε για 10 ακόμη λεπτά.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.