COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κριθαράκι με σπανάκι


12 Ιουνίου 2014

Μια αρωματική καλοκαιρινή συνταγή. 

Υλικά για 4 άτομα: 400 γρ. κριθαράκι 400 γρ. σπανάκι, πλυμένο και ψιλοκομμένο 1/2 ματσάκι φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος 2 κ.σ. ρίζα τζίντζερ, ψιλοκομμένη 3 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι 900 ml ζωμός κότας

Διαδικασία: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, ρίχνετε το σπανάκι και σιγομαγειρεύετε για 7-8 λεπτά. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κριθαράκι σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε το ζωμό και δυναμώνετε τη φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε ξανά τη φωτιά σε μια μεσαία θερμοκρασία και μαγειρεύετε το κριθαράκι με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 18-20 λεπτά. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι και το τζίντζερ. Τα σοτάρετε για 1-2 λεπτά και προσθέτετε το σοταρισμένο σπανάκι και το βρασμένο κριθαράκι. Ανακατεύετε και ρίχνετε το δυόσμο. Δοκιμάζετε στη γεύση και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμη αλάτι και πιπέρι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.