Νόστιμα και γρήγορα κεφτεδάκια για να συνοδεύσετε τις πατάτες σας.
Υλικά για 6 άτομα: 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλό πλιγούρι 2 αυγά, χτυπημένα 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο 2-3 σκελίδες σκόρδου τριμμένες Αλάτι Πιπέρι 1 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος 2 κ.σ. ελαιόλαδο Αλεύρι για το πανάρισμα Λάδι για το τηγάνισμα
Διαδικασία: Βάζετε σε ένα μεγαλούτσικο μπολ το πλιγούρι και το περιχύνετε με 1/2 φλιτζάνι βραστό νερό. Το ανακατεύετε και το αφήνετε σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει, να απορροφήσει το νερό και να κρυώσει. Το βάζετε τότε σε μια λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά (κιμά, αυγά, κρεμμύδι, σκόρδο, αλατοπίπερο, δυόσμο και λάδι) και τα ζυμώνετε καλά μέχρι να ενωθούν. Αν το μείγμα είναι σφιχτό, βουτάτε τα χέρια σε νερό και ζυμώνετε μέχρι να γίνει αφράτο. Δεν είναι απαραίτητο να το βάλετε το ψυγείο να σφίξει. Πλάθετε τους κεφτέδες, τους πιέζετε λίγο να γίνουν πλακέ, τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Συνοδεύστε με πουρέ ή τηγανιτές πατάτες.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.