Υλικά:4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου 1 κ.σ. δεντρολίβανο 5 κ.σ. ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι λευκό κρασί Αλάτι Πιπέρι
Για τη σάλτσα:1/5 ποτήρι ξίδι μπαλσάμικο 1 κ.γ. μέλι
Για τον πουρέ:3 μεγάλες πατάτες 1/2 ποτήρι γάλα 50 γρ. βούτυρο 4 κ.σ. δεντρολίβανο 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Διαδικασία:Βράζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε μικρά κομμάτια και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα υπόλοιπα υλικά για τον πουρέ και στη συνέχεια ρίχνετε την πατάτα. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να γίνουν ένα ομοιγενές μείγμα, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί. Σε ένα πιάτο ανακατεύετε τα φιλετάκια κοτόπουλου με τα υπόλοιπα υλικά εκτός του κρασιού και κατόπιν τα σοτάρετε για 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά. Σβήνετε με το κρασί , σκεπάζετε με ένα καπάκι και τα αφήνετε να βράσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 6-7 λεπτά. Όταν βράσει το κοτόπουλο, το μεταφέρετε σε ένα πιάτο και στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε τα υλικά για τη σάλτσα και τα αφήνετε βράσουν για μερικά λεπτά μέχρι να δέσει η σος. Σερβίρετε τα φιλέτα μαζί με το πουρέ και περιχύνετε με τη σάλτα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.