COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Νόστιμα ψάρια στη σχάρα


7 Ιουλίου 2014

Συνοδεύστε τα με μια σαλάτα από χόρτα.

Υλικά: 2 κιλά ψάρια για σχάρα (τσιπούρες, μουρμούρες, σκάρποι, μπαρμπούνια κλπ) Ελαιόλαδο Λεμόνια Αλάτι Πιπέρι Ρίγανη

Για τη γαρνιτούρα: Ντομάτες Μαϊντανός σγουρός και φύλλα μαϊντανού

Διαδικασία: Καθαρίζετε τα ψάριααπό τα λέπια και εντόσθια, κόβετε με ένα ψαλίδι -γύρω γύρω- τα πτερύγιά τους, τα πλένετε πάρα πολύ καλά, τα στραγγίζετε και τα τοποθετείτε σε πιατέλα. Χαράζετε με κοφτερό μαχαίρι τη ράχη τους σε 3-4 σημεία, τα αλατίζετε, τα περιχύνετε με λάδι και χυμό λεμονιού, τα πασπαλίζετε με πιπέρι και ψιλοτριμμένη ρίγανη και τα αφήνετε για λίγο να μαριναριστούν. Καίτε καλά τη σχάρα στη φωτιά, την αλείφετε με λάδι, βάζετε πάνω της τα ψάρια και τα ψήνετε καλά- κι από τις δύο πλευρές τους- ραντίζοντάς τα κάθε τόσο με το υγρό της μαρινάτας τους. Σερβίρετε σε οβάλ πιατέλα, γαρνίροντας με τις ντομάτες, κομμένες σε φέτες τις φέτες λεμονιών, τις φούντες και τα φυλλαράκια μαϊντανού. Σερβίρετε ξεχωριστά σε σαλατιέρα μια σάλτσα λαδολέμονου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.