Ζυμαρόπιτα η γιαννιώτικη με λιαστή ντομάτα

Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014

Αποτελεί ιδανικό συμπλήρωμα στο τραπέζι σας είτε έχετε καλεσμένους είτε θέλετε να ευχαριστήσετε extra τους αγαπημένους σας. Επίσης είναι ιδανικό και χειροποίητο σνακ για το γραφείο ή το σχολείο.

Υλικά:

1 στραγγιστό γιαούρτι

1/2 lt γάλα

2 αυγά

4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γρ. φέτα

10 κομμένες λιαστές ντομάτες

Ελαιόλαδο

Πιπέρι και θυμάρι

Θα χρειαστείτε ένα πλατύ ταψί.

Εκτέλεση: 

Χτυπάτε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά μαζί με το γιαούρτι. Στη συνέχεια, ακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτετε. Ψήνετε στους 180° C για 30 περίπου λεπτά. Tip: τοποθετήστε το ταψί στην αμέσως πιο κάτω σχάρα από τη μεσαία, πετυχαίνοντας καλύτερο ψήσιμο.