COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

3 τρόποι για να συνοδεύσετε τις τηγανίτες


18 Οκτωβρίου 2014

Μπορεί σε πολλούς να ακούγονται ένα μπελαλίδικο φαγητό κυρίως για το πρωινό γεύμα. Ωστόσο οι τηγανίτες μπορούν να ετοιμαστούν πολύ εύκολα και χωρίς πολλά υλικά. Μία κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μια πρέζα αλάτι και λίγο νερό - ρίχνετε κι ανακατεύετε μέχρι να πήξει ο χυλός- και το μείγμα είναι έτοιμο.

Ρίξτε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και με ένα μεγάλο κουτάλι ρίξτε μικρές ποσότητες χυλού όταν το λάδι έχει ζεσταθεί. Με μία σπάτουλα γυρίστε την τηγανίτα από την άλλη μεριά μετά από 1' και αφήστε για λίγο λιγότερο να τηγανιστεί. Στρώστε ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας σε ένα πιάτο και αφήστε εκεί τις έτοιμες τηγανίτες.

Αφού λοιπόν είναι έτοιμες όλες -η ποσότητα εξαρτάται από το πόσο μεγάλες θα τις κάνετε αλλά κατά προσέγγιση βγαίνουν 8 κομμάτια- διαλέξτε τη γαρνιτούρα. Μπορείτε να βάλετε: πραλίνα φουντουκιού, μέλι ή μαρμελάδα, βούτυρο με ζάχαρη όπως έκαναν οι γιαγιάδες μας ή τυρί κρέμα κι αλλαντικά. Ότι κι αν τραβάει η όρεξή σας, γλυκό ή αλμυρό, οι τηγανίτες είναι μία από τις καταλληλότερες βάσεις για να απολαύσετε ένα νόστιμο πρωινό γεύμα ή ένα snack μέσα στη μέρα.

Extra tip: Φυσικά τα φρούτα εποχής ταιριάζουν άψογα με τις τηγανίτες. Προτιμήστε τα!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.