COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

American cookies: soft & σοκολατένια


21 Νοεμβρίου 2014

cookies.png

Είναι μαλακά, λαχταριστά και extra σοκολατένια. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη τα λατρέψετε και να είστε σίγουροι πως η γλυκιά μυρωδιά θα υπάρχει ακόμα στο σπίτι όταν τα cookies θα έχουν σίγουρα εξαφανιστεί από την πιατέλα.

Υλικά

  • 2,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. βούτυρο αλατισμένο και καλά παγωμένο
  • 1 κοφτό κουταλάκι baking soda
  • 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κούπα λευκή ζάχαρη
  • 1 κουτ.σούπας υγρή βανίλια
  • 2 αυγά
  • 1/4 κουτ. γλ. αλάτι
  • 2 κούπες choco chips ή κουβερτούρα θρυμματισμένη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και την baking soda σε ένα μπολ και στη συνέχεια ρίχνουμε στο μίξερ τα δύο είδη ζάχαρης. Αφού τα αναμείξουμε, προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κύβους και χτυπάμε καλά. Το βούτυρο πρέπει να είναι από το ψυγείο γιατί αυτό θα βοηθήσει να γίνουν τα cookies μας αφράτα και μη λαδερά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα 2 αυγά και τη βανίλια. Τέλος, βάζουμε το μίγμα με το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Το μίγμα είναι έτοιμο να μπει σε προθερμασμένο φούρνο όπου θα ψηθεί στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Extra tip: Χρησιμοποιήστε σκουπ παγωτού για να τα τοποθετήσετε στο ταψάκι, αφού έχετε στρώσει λαδόκολλα και αφήστε αρκετή απόσταση ανάμεσά τους γιατί απλώνουν.

Photo credit: the eaters

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.