- 1 kg ζάχαρη άχνη
- 800 gr μαλακό αλεύρι
- 1/2 kg βούτυρο γάλακτος
- 1 αυγό ολόκληρο και 2 κρόκους
- 300 γρ. αμύγδαλο
- 4 βανίλιες
- 3 σφηνάκια κονιάκ ή ρούμι
- 1 κγλ. μαγειρική σόδα
Ξεκινάμε ψήνοντας την αμυγδαλόψιχα μέχρι να ροδίσει. Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο, που το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου και το χτυπάμε περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε 100 γρ. ζάχαρη άχνη και ξαναχτυπάμε για άλλα 5 λεπτά. Το μυστικό για τους κουραμπιέδες είναι το πολύ καλό χτύπημα για να αφρατέψει το μίγμα. Ρίχνουμε το αυγό & τους κρόκους ενόσω ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε τη σόδα, τις βανίλιες, το κονιάκ, τα αμύγδαλα και στο τέλος το αλεύρι. Σταματάμε να χτυπάμε στο μίξερ και βάζουμε γάντια. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε μα τα χέρια για λίγο. Πλάθουμε μπαλάκια ή χρησιμοποιούμε κουπάτ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20-25 λεπτά. Τους αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και ραντίζουμε ελαφρώς με ανθόνερο. Μετά ρίχνουμε άχνη με κόσκινο. Τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.