Υλικά
- 3/4 ποτηριού ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι σταφίδες περισσότερες ξανθές, λιγότερες μαύρες
- 1 1/2 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1/2 ποτήρι νερό
- 1 1/2 κουτ.γλυκού κανέλα
- λίγο τριμμένο γαρύφαλλο
Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάζουν σε ένα μπολ με νερό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τις σταφίδες και κρατάμε 1 σφηνοπότηρο ελαιόλαδο. Σουρώνουμε τις σταφίδες και τις προσθέτουμε στο μείγμα. Απλώνουμε το μίγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και αφού το απλώσουμε ραντίζουμε με νερό και με το ελαιόλαδο που είχαμε κρατήσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.