COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σταφιδόψωμο: από τα καλύτερα snacks


19 Ιανουαρίου 2015

bfc08e33ae17fcdb8dc8cb82f9378087-1.jpg
Υλικά
  • 3/4 ποτηριού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι σταφίδες περισσότερες ξανθές, λιγότερες μαύρες
  • 1 1/2 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 1 1/2 κουτ.γλυκού κανέλα
  • λίγο τριμμένο γαρύφαλλο
Εκτέλεση 

Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάζουν σε ένα μπολ με νερό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τις σταφίδες και κρατάμε 1 σφηνοπότηρο ελαιόλαδο. Σουρώνουμε τις σταφίδες και τις προσθέτουμε στο μείγμα. Απλώνουμε το μίγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και αφού το απλώσουμε ραντίζουμε με νερό και με το ελαιόλαδο που είχαμε κρατήσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.