- 40 γραμμάρια βούτυρο
- 1/2 μπουκάλι γάλα
- 80 γραμμάρια σαλάμι
- 2 κ. σούπας τυρί πεκορίνο
- 150 γραμμάρια φαρίνα
- 50 γραμμάρια τυρί προβολόνε
- 1κ. σούπας μοσχοκάρυδο
- Τριμμένη φρυγανιά
- 250 γραμμάρια ζυμαρικά από σιτάρι
- Αλάτι, ελαιόλαδο
Τώρα βράστε τα ζυμαρικά. Εν τω μεταξύ κόψτε και βάλτε σε ένα μπολ το σαλάμι το και προβολόνε και το πεκορίνο. Όταν τα ζυμαρικά είναι al dente, βγάλτε τα από τη φωτιά και αφήστε τα σε ένα δροσερό μέρος. Μετά από λίγο κόψτε τα ζυμαρικά σε χοντρά κομμάτια. Ύστερα ανακατέψετε τα ζυμαρικά και τη σάλτσα στο μπολ που περιέχει το σαλάμι, και τα τυριά, στη συνέχεια, ανακατέψτε καλά και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μισή ημέρα. Μετά τον ενδεικνυόμενο χρόνο, μεταφέρετε το μίγμα σε ένα ταψί και αρχίστε να φτιάχνετε μικρές μπάλες με το μίγμα. Κάντε και ένα κουρκούτι με τριμμένη φρυγανιά και αφού βάζετε τις μπάλες στο κουρκούτι , στη συνέχεια τις τηγανίζετε σε μπόλικο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Μόλις είναι έτοιμες οι τηγανίτες τις στεγνώνετε με ένα χαρτί κουζίνας και τις απολαμβάνετε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.