COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Φτιάξτε παραδοσιακές μανιάτικες τηγανίτες


17 Φεβρουαρίου 2015

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
  • ηλιέλαιο ( για το τηγάνισμα )

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να τρίβουμε με τις παλάμες μας, ώσπου να υγρανθεί ομοιόμορφα το μείγμα. Ύστερα προσθέτουμε το αλάτι με το χλιαρό νερό, μέσα στο οποίο διαλύουμε την μαγιά. Έπειτα ζυμώνουμε καλά για 3' περίπου, έχοντας συνεχώς τα χέρια λαδωμένα. Βάζουμε την ζύμη σε θερμό σημείο και τη σκεπάζουμε για 2 ώρες. Μετά πλάθουμε λεπτά κορδόνια με το ζυμάρι μας, δημιουργώντας μία σπείρα. Αφού κάψει καλά το λάδι, τηγανίζουμε το ζυμάρι.

Μπορείτε να το σερβίρετε με νόστιμο μέλι ή με κάποιο τυρί της αρεσκείας σας.

deb54c1e2068

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.