Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 γρ. ξηρή μαγιά
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
- ηλιέλαιο ( για το τηγάνισμα )
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να τρίβουμε με τις παλάμες μας, ώσπου να υγρανθεί ομοιόμορφα το μείγμα. Ύστερα προσθέτουμε το αλάτι με το χλιαρό νερό, μέσα στο οποίο διαλύουμε την μαγιά. Έπειτα ζυμώνουμε καλά για 3' περίπου, έχοντας συνεχώς τα χέρια λαδωμένα. Βάζουμε την ζύμη σε θερμό σημείο και τη σκεπάζουμε για 2 ώρες. Μετά πλάθουμε λεπτά κορδόνια με το ζυμάρι μας, δημιουργώντας μία σπείρα. Αφού κάψει καλά το λάδι, τηγανίζουμε το ζυμάρι.
Μπορείτε να το σερβίρετε με νόστιμο μέλι ή με κάποιο τυρί της αρεσκείας σας.
Διαβάζονται Τώρα
- 4 μαγαζιά στην Αθήνα για το καλύτερο παγωτό μηχανής - Κάθε χωνάκι και παιδική ανάμνηση
- 3 φράσεις που χρησιμοποιεί ένας τοξικός σύντροφος όταν τσακώνεται. Τις αναγνωρίζεις;
- Τα ζώδια της εβδομάδας από τη ζαρΑτούΣΤΡΑ (21 - 27/7/25) - Έρχονται στην επιφάνεια ανάγκες ελέγχου, επιβολής αλλά και βαθιές μεταμορφώσεις
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.