COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μια μοναδική συνταγή για γαρίδες au gratin


22 Φεβρουαρίου 2015

2bbc7e10f3c68fa815cc6e0693cc9310kauata.jpg

Συστατικά:

  • 200 γραμμάρια γαρίδες
  • 80 ml κρασί λευκό
  • 50 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
  • 25 γραμμάρια παρμεζάνα
  • Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • Μm ψιλοκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδο σκελίδα σκόρδο

Προετοιμασία:

Ξεκινήσετε με το να καθαρίσετε τις γαρίδες, αφήνοντας την ουρά. Βάλτε τις γαρίδες σε ένα ταψί και ρίξτε το λευκό κρασί. Προετοιμάστε το πανάρισμα: Σε ένα μπολ τοποθετείτε τη τριμμένη φρυγανιά, το μαϊντανό, τη παρμεζάνα και το αλάτι. Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Προσθέστε μισή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο και ανακατέψτε ξανά. Ύστερα καλύψτε τη κάθε γαρίδα με δύο κουταλιές της σούπας με το μίγμα που φτιάξατε καλύψτε το ταψί με χαρτί ψησίματος και ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά. Για ένα πιο όμορφο οπτικό αποτέλεσμα μπορείτε να βάλετε τις γαρίδες σε άδειο κέλυφος.

Συμβουλή. Η γαρίδα στο μαγείρεμα απελευθερώνει νερό γι’ αυτό μπορείτε να έχετε μαγειρέψει τις γαρίδες πιο πριν στο γκριλ.