COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Γευστικοί πηλιορείτικοι γίγαντες


27 Φεβρουαρίου 2015

7_35-Copy.png

Υλικά

  • 1 σακουλάκι γίγαντες
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 τομάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 πιπεριές τύπου κέρατο
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
  • 1 κ.σ πελτέ τομάτας
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι κρασί
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση

Αφού έχετε αφήσει ένα ολόκληρο βράδυ τους γίγαντες στο νερό, το πρωί τους βράζετε αρκετά καλά. Ύστερα τους στραγγίζετε και τους τσιγαρίζετε μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τις μελιτζάνες σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια σβήνετε με κρασί και προσθέτετε την τομάτα, τη ζάχαρη, τον πελτέ, τον μαϊντανό, αλάτι- πιπέρι. Αφήνετε το περιεχόμενο να πάρει βράση, ύστερα το αδειάζετε σε μία γάστρα. Μετά ψήνετε τους γίγαντες στους 200 βαθμούς για περίπου 40'.

Τip: Μόλις το φαγητό σας είναι έτοιμο, τρίψτε από πάνω τυρί φέτα.

Επίσης αν θέλετε να δώσετε εντονότερη γεύση στους γίγαντες μπορείτε να προσθέσετε χωριάτικο λουκάνικο στα υλικά σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.