COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Να γιατί σήμερα πρέπει να μαγειρέψετε φασολάκια


10 Ιουλίου 2015

Τα πράσινα φασολάκια χαρακτηρίζονται από υψηλή διατροφική αξία με 100 g φασολιών να παρέχουν το 20% της καθημερινής απαίτησης σε βιταμίνη C, το 18% σε βιταμίνη Κ και το 13% σε βιταμίνη Α. Επίσης, είναι αξιόλογες πηγές φυτικών ινών, μαγγανίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β όπως της Β1, της Β2, της Β6 και του φυλλικού οξέος. Επίσης, τα πράσινα φασολάκια περιέχουν μια ευρεία ποικιλία καροτενοειδών όπως η λουτεΐνη, το β-καροτένιο, η βιολαξανθίνη και η νεοξανθίνη. Παράλληλα, διακρίνονται για το πλούσιο σε φαινολικά συστατικά περιεχόμενό τους καθώς περιέχουν σημαντικές ποσότητες κερκετίνης, καμπεφερόλης, κατεχίνων και προανθοκυανιδών.

Υλικά 

1kg φρέσκα φασολάκια 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 2 καρότα 2 πατάτες μαϊντανός 4 τομάτες αποφλοιωμένες και τριμμένες Ελαιόλαδο και αλατοπίπερο

Εκτέλεση 

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και στη συνέχεια αφού γυαλίσει, ρίχνετε τις πατάτες και τα καρότα. Στη συνέχεια προσθέτετε τα φασολάκια (επιλέξτε μπαρμπούνια ή τσαουλιά) και τον τοματοχυμό με το σκόρδο. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε λίγο νερό. Αφήστε να βράσει το φαγητό και να μελώσει. Να τσεκάρετε συχνά για την επάρκεια των υγρών. Μετά το σβήσιμο ακριβώς, ρίχνουμε το μαϊντανό για να κρατήσει το άρωμά του.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.