Πατάτες με αυγά στο φούρνο

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015

Υλικά:

  • 3 πατάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε κύβους
  • 4 αυγά
  • ελαιόλαδο
  • 600 γρ. μανιτάρια, κομμένα στα 4
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. φύλλα θυμαριού
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη ή 140 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • θυμάρι
  • ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα με νερό, φέρνουμε σε βρασμό, μαγειρεύετε για 5 λεπτά και σουρώνετε. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Σοτάρετε ένα ένα τα υλικά σας. Πρώτα τις πατάτες μέχρι να πάρουν καφετί χρώμα. Μετά τα μανιτάρια μας μέχρι να μαλακώσουν (5-8 λεπτά), ρίχνετε μέσα το θυμάρι και το σκόρδο και μαγειρεύετε για άλλο ένα λεπτό. Με ένα κουτάλι, ρίχνετε το μείγμα σε ένα ταψί και από πάνω πασπαλίζετε με το τυρί και με το υπόλοιπο θυμάρι. Κάνετε 4 τρύπες στο μείγμα στις οποίες σπάτε και ρίχνετε τα 4 αυγά. Ψήνετε στο φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι τα αυγά να σταθεροποιηθούν και το τυρί να αρχίσει να λιώνει.

Άκης Πετρετζίκης