Υλικά:
- 6 μικρές τορτίγιες
- 2 αβοκάντο κομμένα σε κυβάκια
- 8 φέτες μπέικον
- 1 χωριάτικο λουκάνικο χωρίς το έντερο
- 1 κονσέρβα με ολόκληρα ντοματίνια
- 1 ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 6 αβγά
- 3 πατάτες μικρές κομμένες σε κυβάκια
- τυρί φέτα
- 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
- μαιντανός
- αλάτι, πιπέρι
- πιπεριές (καυτερές προαιρετικά)
- ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ξεκινάτε με τη σάλτσα. Σε ένα μπλέντερ βάζετε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, 1 πιπεριά, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και τα χτυπάτε ώσπου να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ξεροψήνετε τα μπέικον ώσπου να γίνουν τραγανά. Στη συνέχεια κάνετε τα αβγά, είτε μάτια, είτε χτυπητά ή και τα δύο. Τέλος ψήνετε τον κιμά από το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει καλά και τηγανίζετε τις πατάτες. Συνδυάστε τα υλικά που επιθυμείτε πάνω στις τορτίγιες. Για παράδειγμα, βάλτε στη βάση σάλτσα, μπλέικον, πατάτες, τριμμένη φέτα και αβγό μάτι. Μία άλλη μπορεί να έχει αβοκάντο πατάτες, ντομάτα και φέτα ή χτυπητό αβγό με κιμά λουκάνικο σάλτσα και πατάτες.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.