COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Συνταγές που μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με ελαιόλαδο


9 Οκτωβρίου 2015

3106a1f70bc281631caff7925c19dbb2-1.jpg

Lemon Cake με ελαιόλαδο

Υλικά  ¾ κούπας ελαιόλαδο καλής ποιότητας 2 κούπες ζάχαρη 4 αυγά 1 κεσεδάκι γιαούρτι 3,5 κούπες αλεύρι 3 κουταλάκια μπέικιν ½ κουταλάκι αλάτι 1 κουταλάκι σόδα ½ κούπα χυμό λεμονιού 2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι . Βάζουμε σε μπολ ανάμειξης το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη , το ξύσμα και τα αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ του χεριού μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα να αναμειχθεί κι αυτό. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό λεμονιού (προσοχή γιατί φουσκώνει πολύ) και αδειάζουμε το διάλυμα στο μείγμα μας. Στο τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι και χτυπάμε ίσα για να ενσωματωθεί  και να πάρουμε ένα πηκτό χυλό. Αδειάζουμε σε φόρμα καλολαδωμένη και αλευρωμένη.

Μους σοκολάτα με ελαιόλαδο

Υλικά  250 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα 120 ml ελαιόλαδο 4 αυγά χωρισμένα 80 γρ. ζάχαρη 20 ml κονιάκ Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε το λάδι σιγά σιγά και ανακατεύουμε με το σύρμα. Στη συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ζάχαρη για να αφρατέψουν και στη συνέχεια ρίχνουμε τη σοκολάτα και το κονιάκ. Χτυπάμε τα ασπράδια με ελάχιστο αλάτι για να φουσκώσουν και ρίχνουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη ώστε να κάνουμε μαρέγκα. Ρίχνουμε το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα σοκολάτας. Έπειτα ρίχνουμε και άλλο 1/3 και ανακατεύουμε αεράτα να γίνει αφράτη η μους. Τέλος και το άλλο 1/3 με smooth κινήσεις. Βάζουμε τη μους σε ποτηράκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.