Υλικά:
- 500 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 375 ml πλήρες γάλα
- 45 γραμμάρια βούτυρο
- Μερικές σταγόνες βανίλιας
Εκτέλεση:
Βάλτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε τα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις λιώσει το βούτυρο μαγειρέψτε μέχρι να δείτε ότι το γάλα να συμπυκνώνεται. Σας συστήνω να χρησιμοποιήσετε ζάχαρη άχνη συσκευασμένη γιατί θα γίνει πιο γρήγορα το γάλα. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, αναδεύοντας κάθε λίγο και αφού έχει κυρώσει το βάζουμε σε ένα αποστειρωμένο γυάλινο βαζάκι και το φυλάμε στο ψυγείο. Αν το κρατήσετε για αρκετό καιρό στο ψυγείο ερμητικά κλειστό θα γίνει πιο κρύο και πιο πηχτό. Και έτσι θα μπορείτε να το βάζετε σε όλα τα αγαπημένα σας γλυκά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.