COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πατάτες και μανιτάρια στο τηγάνι


18 Νοεμβρίου 2015

patate-e-funghi-in-padella-1καθετα.jpg

Συστατικά: 

  • 8 μέτριες πατάτες
  • 200 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κύβους
  • 500 γραμμάρια μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες. Τις μαγειρεύουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι για περίπου μισή ώρα. Εν τω μεταξύ, σοτάρουμε μερικά λεπτά τους κύβους μπέικον σε ένα τηγάνι και μετά τους βάζουμε σε ένα πιάτο. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα μανιτάρια και τα μαγειρεύουμε στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το μπέικον (αν χρειαστεί, προσθέστε επιπλέον λάδι) για 20 λεπτά. Ρίχνουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια το σκόρδο, το μαϊντανό και το μπέικον, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου δέκα λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε από πάνω τις πατάτες, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το αλάτι και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.