Υλικά:
50 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κιλό κρεμμύδια, καθαρισμένα και λεπτοκομμένα
1 κ.σ. ζάχαρη
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml λευκό ξηρό οίνο
1,3 λίτρα ζωμό λαχανικών ή κότας βρασμένο
4—8 φέτες ψωμί (ανάλογα με το μέγεθος)
140 γρ. τυρί Gruyère τριμμένο
Εκτέλεση:
Λιώνετε το βούτυρο με το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά με κλειστό καπάκι, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε τη ζάχαρη και τα μαγειρεύετε για επιπλέον 20 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Προσέξτε να μην καούν προς το τέλος για να μην πικρίσει η σούπα σας. Στα τελευταία 2 λεπτά προσθέτετε το σκόρδο και το αλεύρι και ανακατεύετε καλά. Δυναμώνετε τη φωτιά και προσθέτετε σιγά σιγά το κρασί και το ζωμό ενώ ανακατεύετε. Κλείνετε το καπάκι και αφήνετε να βράσει για 15-20 λεπτά. Για το σερβίρισμα: Βάζετε τις φέτες του ψωμιού στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ξεροψηθούν. Μοιράζετε τη σούπα σε πυρίμαχα μπολ, τοποθετείτε από πάνω το ψημένο ψωμί, ρίχνετε το τυρί και τα βάζετε στο φούρνο μέχρι να λιώσει.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.