Κοτόπουλο με κάρυ και άγριο ρύζι

Παρασκευή 22 Ιανουάριος 2016

Συστατικά:

  • 800 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου κομμένο σε φέτες
  • 80 γραμμάρια βουτύρου
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ
  • 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • 300 γραμμάρια άγριο ρύζι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Αλεύρι

Εκτέλεση:

Βράζετε το μαύρο ρύζι, όπως κάνετε συνήθως. Κόβετε τα στήθη κοτόπουλου σε φέτες και τις πασπαλίζετε με το αλεύρι. Βάλτε βούτυρο στο τηγάνι και αφού ζεσταθεί μαγειρέψτε τις φέτες κοτόπουλου. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζετε και στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το ζωμό λαχανικών και το κάρυ και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει το μίγμα λείο. Ύστερα προσθέτετε το κοτόπουλο, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύετε για λίγα λεπτά. Το μυστικό για να μη στεγνώσει είναι να χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο ζωμό από τον αναγραφόμενο.