Υλικά:
- 350 γρ. ρύζι για ριζότο
- μία χούφτα μαϊντανό
- 350 γρ. μανιτάρια
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- λίγα φύλλα ψιλοκομμένο βασιλικό
- 2 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- τριμμένο τυρί (κατά προτίμηση παρμεζάνα)
Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μία κουταλιά βούτυρο. Μόλις γίνει διάφανο προσθέτετε λίγο ζωμό λαχανικών και ανακατεύετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια, τον μαϊντανό και τον βασιλικό και ανακατεύετε με λίγο επιπρόσθετο ζωμό. Στη συνέχεια ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε. Κάθε φορά που εξατμίζονται τα υγρά προσθέτετε και από λίγο ζωμό. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και συνεχίστε το ανακάτεμα. Δοκιμάστε το ρύζι μέχρι να γίνει al dente και στο τέλος ρίξτε μία κουταλιά βούτυρο και αφήστε να λιώσει. Σερβίρετε ζεστό και υγρό.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.