Υλικά:
- 500 γραμμάρια πατάτες
- Τους κρόκους από 2 αυγά
- 80 γραμμάρια βούτυρο
- Αλάτι
- 200 γραμμάρια ντομάτες
- 100 γραμμάρια μοτσαρέλα
- Ρίγανη
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα, τις αφήνετε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε και ύστερα τις λιώνετε μέχρι να γίνει πουρές. Προσθέτετε τους κρόκους, το βούτυρο, αλάτι και ανακατεύετε καλά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C. Βουτυρώνετε ένα ταψί, τοποθετείτε τα πιτσάκια από πατάτα (μια κουταλιά το καθένα από το μίγμα) σε απόσταση μεταξύ τους και βάζετε το ταψί στο φούρνο. Εν τω μεταξύ, λιώνετε τις ντομάτες, μαζί με το λάδι, το αλάτι και τη ρίγανη. Μετά από δέκα λεπτά βγάζετε το ταψί από το φούρνο και βάζετε σε κάθε πιτσάκι ένα κομμάτι μοτσαρέλα, μια κουταλιά από τη σάλτσα ντομάτας και ξαναβάζετε στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο, πασπαλίζετε με ρίγανη και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.